Ochrana osobných údajov

Tu nájdete všetky potrebné informácie o tom, ako Vaše osobné údaje spracúvame, ako ich chránime a tiež o právach, ktoré v súvislosti so spracúvaním osobných údajov ako dotknutá osoba máte.

Prevádzkovateľom pri spracúvaní Vašich osobných údajov je obchodná spoločnosť:

HC Bratislava, s. r. o.
so sídlom: Dlhé Diely I/6A, 841 01 Bratislava
IČO: 46 529 748
spoločnosť zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I
Oddiel Sro, Vložka číslo: 53996/B

Ak máte akékoľvek otázky, či podnety týkajúce sa osobných údajov, môžete nám napísať na adresu marketing@capitals.sk

Účely, na ktoré Vaše osobné údaje používame

a. Komunikácia s Vami

Vaše kontaktné údaje používame na zaslanie oznámení súvisiacich s poskytovaním našich služieb alebo keď chceme reagovať na Vaše oslovenie, keď sa nás na niečo pýtate.

b. Marketing a remarketing

Posielame Vám na e-mail informácie o novinkách a aktuálnych ponukách, ktoré by Vás mohli zaujímať, v nadväznosti na predchádzajúci kontakt s Vami alebo keď nám na to udelíte súhlas. Svojim klientom zasielame ďakovné e-maily za prejavenú dôveru a ďalšie nepravidelné a príležitostné e-maily. Zasielanie týchto e-mailov viete ľahko zrušiť kliknutím na link v päte e-mailu alebo tým, že nás o tom informujete e-mailom na: marketing@capitals.sk alebo iným vhodným spôsobom.
Informácie o návštevách a pohybe na našej stránke a jej jednotlivých sekciách využívame pre účely reklamy a marketingu na našej ako aj na iných stránkach. Tieto informácie využívame aj na analytické účely a pomáhajú nám prispôsobiť obsah stránok Vaším požiadavkám.

c. Reklama

Za účelom reklamy vyhotovujeme fotografie na športových, hudobných a iných akciách, ktoré sponzorujeme, taktiež fotografie spokojných zákazníkov ako aj výhercov súťaží, ktoré organizujeme. Tieto fotografie následne zdieľame na našich stránkach a profiloch na sociálnych sieťach.

d. Spotrebiteľské súťaže

Za účelom propagácie našich služieb a značky realizujeme spotrebiteľské súťaže prostredníctvom rôznych sociálnych sietí alebo formou SMS súťaží, do ktorých sa môžete zapojiť. Po ukončení týchto súťaží zverejníme výhercov súťaže, ktorých následne kontaktujeme, aby sme im mohli odovzdať výhry.

e. Záujemcovia o zamestnanie / www.profesia.sk

V prípade, ak máte záujem o zamestnanie u nás a kontaktujete priamo nás alebo zareagujete na našu ponuku na stránke www.profesia.sk, získavame a uchovávame Vaše údaje spolu so spoločnosťou Profesia spol. s r.o., v databáze vhodných kandidátov výlučne s Vašim súhlasom. Kandidátov zaradených do databázy následne oslovujeme za účelom ich účasti vo výberovom konaní.
S Vašim súhlasom v tomto prípade uchovávame aj údaj o Vašej e-mailovej adrese, prípadne iné údaje, ktoré nám za týmto účelom sprístupníte, ako je Vaše meno, mesto, kde máte záujem o zamestnanie, či preferovaná pozícia.

f. Fakturácia a účtovníctvo

Vaše osobné údaje spracúvame najmä na základe zákona o účtovníctve.

g. Bezpečnosť a ochrana práv

Vaše údaje používame tiež na zaistenie bezpečnosti poskytovaných služieb, aby sme reagovali na nároky, ktoré boli voči nám uplatnené, pri konaniach pred štátnymi a inými orgánmi, ktoré kontrolujú našu činnosť, a aby sme vymáhali nároky, ktoré nám vznikli.

Údaje, ktoré zbierame

Pri poskytovaní našich služieb získavame o Vás nasledujúce údaje:

  Účel Účel Účel Účel Účel Účel Účel
Spracúvané osobné údaje a) b) c) d) e) f) g)
titul, meno a priezvisko
dátum narodenia  
rodné číslo        
adresa    
fotografia      
vlastnoručný podpis          
číslo bankového účtu        
e-mailové adresy  
telefónne číslo  
cookies          
ďalšie údaje poskytnuté súhlasom        
Doba uchovania osobných údajov 3r. od poslednej komunikácie 5r. / po dobu udelenia súhlasu 5r. / po dobu udelenia súhlasu 5r. / po dobu udelenia súhlasu po dobu trvania výberového konania po dobu stanovenú zákonom po dobu stanovenú zákonom
 

Právne základy

Právny základ spracúvania Vašich osobných údajov je:

  • Súhlas – dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracovaním svojich osobných údajov.

 

  • Plnenie zmluvy – spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie zmluvy, ktorej zmluvnou stranou je dotknutá osoba, alebo aby sa na základe žiadosti dotknutej osoby vykonali opatrenia pred uzatvorením zmluvy.

 

  • Plnenie našich zákonných povinností – spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na splnenie zákonnej povinnosti prevádzkovateľa.

 

  • Oprávnený záujem Prevádzkovateľa – spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sleduje prevádzkovateľ alebo tretia strana, s výnimkou prípadov, keď nad týmto záujmom prevažujú záujmy alebo základne práva a slobody dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobou dieťa.

Prenos osobných údajov do tretích krajín

Vaše osobné údaje aktívne do tretích krajín mimo EÚ neprenášame.

Ochrana osobných údajov

V súlade s požiadavkami platnej legislatívy vykonávame všetky potrebné bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia, aby sme Vaše osobné údaje chránili. Elektronické údaje sú uchovávané v chránenej databáze na serveri, ktorý je náš alebo je pre nás vyhradený. Databázu obsahujúcu osobné údaje chránime pred jej poškodením, zničením, stratou a zneužitím.

Doba uchovania osobných údajov

Osobné údaje, ktoré spracúvame na základe súhlasu, ktorý ste nám udelili spracúvame po dobu udelenú v súhlase, resp. do doby odvolania súhlasu.

Osobné údaje, ktoré spracúvame na zákonnom alebo zmluvnom základe spracúvame po dobu trvania zmluvy, alebo po dobu stanovenú zákonom, alebo iným všeobecne záväzným právnym predpisom.

Chceme Vás informovať, že aj keď odpadne niektorý z dôvodov spracúvania nemusí to mať za následok, že uchovávanie Vašich osobných údajov ukončíme. Tieto osobné údaje totiž môžeme a občas musíme spracúvať aj na iný účel s iným právnym základom.

Práva dotknutých osôb

V zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES, Vám ako dotknutým osobám, paria viaceré práva. V prípade, ak si uplatníte akékoľvek z nižšie uvedených práv, budeme Vás o vybavení Vašej žiadosti informovať do 30 dní odo dňa jej doručenia k nám. V odôvodených prípadoch môžeme uvedenú lehotu predĺžiť na 60 dní, o čom Vás budeme informovať.

Ako si  môžete uplatniť svoje práva

Vaše práva si môžete uplatniť zaslaním žiadosti na e-mailovú adresu: marketing@capitals.sk alebo na adresu sídla našej spoločnosti.
Vo Vašej žiadosti uveďte nasledujúce údaje: Vaše meno, priezvisko, e-mailovú adresu, prípadne adresu trvalého bydliska. Tieto informácie od Vás požadujeme preto, aby sme si overili Vašu totožnosť a neposkytli Vaše osobné údaje neoprávnenej osobe.

PRÁVA DOTKNUTÝCH OSÔB

Právo na prístup k údajom
Máte právo získať od nás potvrdenie o tom, či sa o Vás spracúvajú osobné údaje a v prípade, ak Vaše osobné údaje spracúvame, poskytneme Vám informáciu o tom, aké údaje o Vás spracúvame, za akým účelom, komu boli Vaše osobné údaje poskytnuté, či boli prenesené do tretej krajiny a ako dlho budeme Vaše osobné údaje uchovávať.

Právo na opravu
Ak sa domnievate, že naša spoločnosť o Vás spracúva nesprávne osobné údaje, môžete využiť toto právo a požiadať nás o ich opravu. Záleží nám na tom, aby sme o Vás spracúvali správne osobné údaje, preto toto právo určite využite vždy, keď sa napríklad presťahujete alebo príde k zmene akéhokoľvek Vášho osobného údaju, ktorý je pre Váš vzťah s nami dôležitý.

Právo na vymazanie (právo na zabudnutie)
Máte právo na vymazanie Vašich osobných údajov, ktoré o Vás spracúvame, v prípade ak sú splnené nasledovné podmienky a neuplatňujú sa zákonné výnimky:

  • údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali
  • odvoláte súhlas na spracúvanie Vašich osobných údajov a na ich spracúvanie neexistuje iný právny základ
  • namietnete na základe Vašej konkrétnej situácie spracúvanie Vašich osobných údajov, spracúvaných na základe oprávneného záujmu a neprevažujú oprávnené dôvody na spracúvanie alebo namietnete spracúvanie za účelom priameho marketingu
  • osobné údaje sa spracúvali nezákonne.

V prípade, ak by boli Vaše osobné údaje zverejnené a Vy si u nás uplatníte právo na vymazanie, vymažeme aj takéto zverejnené osobné údaje. Zároveň budeme informovať ostatných príjemcov Vašich osobných údajov, že ste si uplatnili právo na vymazanie a mali by teda vymazať všetky odkazy na Vaše osobné údaje, ak to bude technicky možné so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na vykonanie týchto opatrení.

Právo na obmedzenie spracúvania
Máte tiež právo nás požiadať o dočasné obmedzenie spracúvania, a to v týchto prípadoch:

  • ak sa domnievate, že o Vás spracúvame nesprávne osobné údaje, do doby, než sa overí správnosť týchto osobných údajov
  • spracúvanie Vašich osobných je protizákonné a Vy sa rozhodnete namiesto vymazania osobných údajov žiadať obmedzenie ich spracúvania
  • už nepotrebujeme osobné údaje na účely spracúvania, avšak tieto sú potrebné pre Vaše vlastné účely preukázania, uplatňovania alebo obhajovania Vašich právnych nárokov
  • v prípade ak namietate spracúvanie Vašich osobných údajov, do doby overenia, či oprávnené dôvody pre spracúvanie osobných údajov prevažujú nad Vašimi oprávnenými záujmami

Právo na prenosnosť údajov
Máte právo získať osobné údaje, ktoré o Vás spracúvame na základe súhlasu a/alebo zmluvy a spracúvame ich automatizovanými prostriedkami, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Tieto údaje môžete preniesť aj inej osobe, preto ak je to technicky možné, prenesieme na Vašu žiadosť Vaše osobné údaje priamo k Vami zvolenému prevádzkovateľovi.

Právo namietať
Máte právo namietať, z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie, spracúvanie Vašich osobných údajov, ktoré je vykonávané na základe nášho oprávneného záujmu, vrátane práva namietať proti profilovaniu založenému na našom oprávnenom záujme.
Vždy máte tiež právo namietať voči spracúvaniu Vašich osobných údajov, ak sa tieto spracúvajú na účely priameho marketingu.

Podávanie sťažností
V prípade, ak sa domnievate, že spracúvanie Vašich osobných údajov našou spoločnosťou je v rozpore s platnými právnymi predpismi na ochranu osobných údajov, máte právo podať sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Cookies

Pri návšteve našej stránky spracúvame Vaše cookies. Chceme Vás informovať, že cookies si viete vo svojom prehliadači nastaviť.

Funkčné a technické cookies – tieto cookies zabezpečujú riadne fungovanie našej webstránky. Bez týchto cookies by naša webová stránke riadne nefungovala, ich použitie je nevyhnutné.

Analytické cookies – tieto cookies slúžia na získanie údajov o návštevnosti našej internetovej stránky, informácií o vyhľadávaniach vykonaných na našej stránke a tiež na zisťovanie, ako sa po našej stránke pohybujete, aby sme ju vedeli spraviť pre Vás čo najjednoduchšou na používanie.

Marketingové a reklamné cookies – tieto cookies používame na to, aby sme Vám na našej stránke vedeli zobrazovať obsah, ktorý Vás podľa Vašich predchádzajúcich preferencií zaujíma, a tiež za účelom zobrazovania reklamy na základe Vašich záujmov.

Vaše voľby
Existuje viacero možností, ako spravovať alebo obmedziť to, ako my a naši partneri využívame cookies a podobné technológie:

  1. Nastavenia prehliadača: hoci väčšina prehliadačov má základné nastavenie, ktorým akceptujú cookies, ich nastavenia umožňujú, aby ste si vymazali alebo odmietli cookies. Musíme Vás však upozorniť, že v tomto prípade nemusia niektoré poskytované služby riadne fungovať.
  2. Tretie strany: na obmedzenie cookies sa dajú využiť riešenia tretích strán, napríklad na stránke optout.aboutads.info.